Rijksmuseum, Amsterdam

www.rijksmuseum.nl

Help, de muziek is zoek (groep 1,2,3)
Als je voor het eerst een museum bezoekt, moet het natuurlijk een ervaring zijn om nooit te vergeten! Een spannend programma vol spektakel met acteurs.
Let op: voorbereidende les + crea opdracht.
Duur:    1 uur
Kosten: € 125,- per klas (plus 5 begeleiders)

Ontdekkers en reizigers (groep 4 t/m 8)
Kijken door de ogen van een 17de eeuwse ontdekkingsreiziger. Na een rondleiding door het museum maken leerlingen een reisverslag en uiteindelijk een landkaart met zelfgemaakte inkt. Een actief, creatief programma dus, dat aansluit bij het tijdvak “Ontdekkers en hervormers” en bij lesstof.
Let op: voorbereiding in de klas is prettig
Duur:    2 uur
Kosten: € 225,- per klas (max. 32 lln, 2 begeleiders)

Proef de geschiedenis (groep 4 t/m 8)
Ruik, voel, zie en proef de geschiedenis. Wat gebeurde er toen en hoe zien we dat nu? De rondleider daagt de leerlingen uit anders te kijken en na te denken over de Nederlandse geschiedenis.
Duur:    1 uur
Kosten: € 55,- (15 lln, 1 tot 2 begeleiders)

Sporenonderzoek naar Rembrandt (groep 5 t/m 8)
Allemaal labjassen aan! Hier wordt sporenonderzoek gedaan. Leerlingen duiken in de wereld van verf en verlaten het museum als wetenschapper. Dit programma is samen met de restauratoren van het Rijksmuseum ontwikkeld.
Duur:    2 uur
Kosten: € 225,- (max. 32 lln, min. 2 begeleiders)

Expeditie rijksmuseum (groep 6 t/m 8)
Dompel je onder in de 17de eeuw. Een bijzonder programma waarin leerlingen proefondervindelijk onderzoek doen naar Rembrandt, Hugo de Groot en Nova Zembla. Van museumbezoek tot 3D omgeving tot theater, in 2,5 uur komt alles aan bod.
Let op: + 4 voorbereidende lessen.
Duur:    2,5 uur
Kosten: € 225,- per klas (plus 3 begeleiders)

Wild kijken
Zonder gids maar in groepjes van 5 met begeleiding van school: bepaal zelf welke collectie je wilt zien en laat je vervolgens leiden door de speelstenen. Deze geven je kijk-, teken- of route opdrachten.
Duur:    zelf bepalen
Kosten: geen