Kunstvereniging Diepenheim

www.kunstvereniging.nl

Bootcamp voor je zintuigen (groep 3 t/m 8)
Kunst doet wat met je. Het schudt je wakker, ontroert, betovert en is soms een beetje vreemd. Kunst brengt je in contact met werelden die je misschien nog niet zo goed kent. Laat je in Kunstvereniging Diepenheim nieuwsgierig maken door de tentoonstelling met ruimtelijke kunst.
Bootcamp voor je Zintuigen is de ideale manier om de wereld van kunst te ontdekken door middel van vragen stellen, samenwerken en creatief denken. Op een speelse manier leren leerlingen kunstwerken bekijken en bevragen.
Duur:    2 uur
Kosten: € 5,- per lln

Network to nature (groep 7,8)
Is de hartslag van bomen meetbaar? Kunnen planten verliefd worden? Hoe communiceren planten met elkaar? In het educatieve kunstproject Network to nature onderzoeken jongeren, kunstenaars en wetenschappers de communicatie van planten. Centraal in het project staat de tuin van kunstenaar Herman de Vries in Diepenheim. Leerlingen leren zelf onderzoek te doen naar de communicatie van planten in de seringen-, vlinder- en wintertuin van Herman de Vries. Het onderzoek naar de planten wordt vervolgens vertaald naar onze eigen communicatie: social media. De bron van communicatie voor jongeren zelf. Hoe maakt een vlinderstruik een tutorial of een vlog? Hoe praten planten op WhatsApp? Leerlingen maken een filmpje, fotoserie, vlog, online profiel naar aanleiding van het onderzoek.
Duur:    5 uur
Kosten: € 10,- per lln

Verplant je Verbeelding (groep 1 t/m 8)
In Drawing Centre Diepenheim draait alles om tekenen. Kunstenaars tekenen vanuit hun fantasie of vanuit een vaste structuur, door heel goed te kijken of intuïtief, zwart wit of kleurrijk, heel precies met een liniaal of juist uit de losse hand. Tekenen kan op heel veel verschillende manieren. Samen met de leerlingen bekijken en bevragen we de tentoonstelling in het Drawing Centre.

Leerlingen gaan vervolgens op zoek naar natuurlijke materialen in de omgeving, waarmee ze in de workshop aan de slag gaan. Ontdek welke kleuren er schuilgaan in de natuur. Hoe kun je met bladeren, takjes, zand en andere natuurlijke pigmenten lijnen en vormen maken? Deze niet voor de hand liggende materialen vragen de leerlingen om hun verbeelding te gebruiken, net als een kunstenaar.
Duur:    2,5 uur
Kosten: € 5,- per lln